Til forsiden

00:00:00

Samleren

Historie

Kunstneren bag

Fiskerens identitet

Mine fiskere

Nyeste fiskere

Artikler

Fiskere på Kronborg Slot

Chat

Gæstebog

Fiskerspil

Donér en fisker

Hyldestlisten***********
**NYHEDER**
***********
Så er der igen nyt hos Fiskersamleren!!
-----------
3 fiskere tilføjet samlingen

Maleri fra 1959, signeret A.M.C. Med smukt malet fisk på fiskerens jakkekrave

Flot broderiskabelon

En velsnittet fisker i træ
Hits i alt
1624


Admin
Siden er
opdateret
d. 6/8-12


At finde ud af hvem der står bag det flotte maleri af Fiskeren har ikke været en nem opgave. Min rejse rundt i fiskerens verden har lært mig, at alle kender maleriet, men stort set ingen kender kunstneren. Gennembruddet kom som følge af udstillingen på Kronborg Slot, hvor en masse fagfolk fra nær og fjern blev opmærksomme på projektet med indsamling af Fiskere (læs "Fiskere på Kronborg Slot"). Ydermere har hjælp fra brugerne her på siden også været med til at bekræfte hvem maleren var. Det er værd at nævne, at selv større og velkendte kunstmuseer heller ikke vidste hvem han var.

Mange forudsætter, at Fiskeren er malet af en Skagensmaler. Dette er ikke sandt. Det er dog oplagt at tro, at kunstneren har været inspireret af fiskerne på den jyske vestkyst og fiskermiljøet i Skagen.

Kunstneren bag er Harry Haerendel, der blev født i Hamborg i 1896 og døde i 1991. Harry Haerendel studerede på kunstskoler i både Hamburg og Berlin og rejste sidenhen rundt i det meste af Europa. Harry Haerendel blev draget af det maritime og begyndte at male portrætter af de hårdtarbejdende fiskere.

Så vidt vides malede han billedet af Fiskeren i 1920’erne (læs mere under "Fiskerens identitet").